Skip to Content
Beyaz bir yüzeyde gri bir tişört bulunuyor, yanında keçe ve küçük bir dikiş takımı yer alıyor

Kintsugi Kendin-yap fikirleri: Yün kazakları nasıl onarısınız?

Japon sanatı Kintsugi'den esinlenen kendin-yap serimizin ilk yazısında, bozulan şeylerde güzelliği bulan Wabi-Sabi felsefesinin yavaş moda yaşam tarzına nasıl uyum sağluacağını açıkladık. Kintsugi hakkında daha fazlasını ve yırtık kotlarınızı Kintsugi-stiliyle nasıl onaracağınızı buradan okuyun.

Favori gardırop parçalarımızla ilerledikçe her yeni yazıda aynı fikir ve farklı teknikleri küçük kusurların güzelliğini kutlamak için nasıl uygulayabileceğinizi keşfedeceğiz.

Kendin yap kıyafet fikri: Yün örgü kazak için Kintsugi tamir etme tekniği

Kintsugi'den esinlenen ikinci videomuz ve adım adım rehberimiz, eski kıyafetlerinizi nasıl kolayca yeni hale getireceğinizi gösteriyor, hem de kendiniz dikmek zoruda kalmadan!

Yün değerli bir doğal kaynak ve aynı zamanda olağanüstü çok yönlü bir kumaştır. Dokusu deliklere, kusurlara ve güve deliklerine meyilli olsa bile tamir etmesi de bir o kadar basittir. Örgü gibi geleneksel yün onarma metodları 'görünmez' olmaya çalışsa da yapılan tamirin izleri genellikle gözle görülür oluyor. Ayrıca, harika bir örgü büyük bir yetenek ve sabır gerektiriyor. Eğer kendiniz dikemiyorsanız, sonuçlar bir hayli can sıkıcı olabiliyor. Diğer bir yandan ham yünün üzerine keçe yamalar işlemek örgüye kıyasla hem eğlenceli hem de kolay bir metod. Farklı yamaları bir sonraki kolay kendin-yap videomuzla Kintsugi ruhuna uygun  olarak bir kusur yerine istenilen bir özelliğe dönüştürün.

Yün kazağınızı Kintsugi'leyin - video ve adım adım rehberiniz

You need to accept cookies to play this video

İhtiyacınız olanlar:

  • Delikli bir yün süveter (bizimki güveler tarafından yenmiş)
  • Bir adet yün doldurma yün onarma seti
  • Keçe iğnesi
  • Köpük blok

 

Yapılacaklar:
1. Adım: Kontrast reklerde bir ya da birkaç yün seçin. Kıyafetteki kusurları saklamaya çalışmadığımızı hatırlayın. Tam tersi, onları daha güzel ve cesur bir hale çevirmeye çalışıyoruz. 

Bir el, içinde delik olan gri bir tişörtü geriyor

2. Köpük bloğu deliğin altına yerleştirin

3. Küçük bir parça yünü soyun - ihtiyacınız olacağını düşündüğünüz miktardan daha azını soyarak başlayın. Sonrasında ne zaman ihtiyacınız olursa daha fazla ekleyebilirsiniz.

Bir el bir parça keçe çekiyor

4. Ham yünü deliğin direkt üstünde tutun ve çevresini kuşatan yünün içine doğru küçük iğne hareketleriyle itmeye başlayın. Parmaklarınıza dikkat edin!

Küçük keçe parçaları gri bir kumaş parçasına dikiliyor

5. Yuvarlak bir şekil oluşturmak için ham yünün kenarlarından eşit bir şekilde bastırabilirsiniz ya da ihtiyacınız varsa daha fazla ekleyebilirsiniz.

6. Diğer güve deliklerine farklı renklerle devam edin. (Biz boyun bölgesindeki dikkat çekmek istemediğimiz küçük bir deliği aynı renk bir iplikle onardık.)

7. Gururla giyin!

Kendiniz dikin: Kendin-yap kazaklar için Kintsugi'den esinlenen diğer yöntemler

Tabii ki yamalama metodu eski kıyafetlerinizi yeniye dönüştürmenin tek yolu değil. İşte hasar görmüş yün kazaklarınız için birkaç alternatif kendin-yap fikri.

  • Güve deliklerini kapatmak için yamalama metodunu kullanmak yerine onları konstrast renkte bir yünle örebilirsiniz. Üstelik tamiri görünmez yapmaya çalışmadığınız için muazzam dikişlere gerek yok!
  • Herbir güve deliğine göz alıcı düğmeler, pullar ya da küçük inciler dikebilirsiniz.
  • Eğer güve delikleri dirseklerdeyse klas bir kolej görünümü için yama ekleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

  • Ambalaj

    Odak noktası olarak Sürdürülebilirlik

    Ambalajlarımızın işlevsel ve geri dönüştürülebilir olmasına büyük özen gösteriyoruz.

  • Kazakları onarmanın 3 yolu

    Kazak nasıl onarılır - delikler, takılmalar ve daha fazlası

  • Perwoll Yenileme- Siyah

    Koyu renk giysilerinizin yoğunluğunu koruyun ve solmasını önleyin.